Jasa Kumpeni Sumber-sumberna

Alat-alat Bluetooth Gateway

Alesan pikeun kalibet Gerbang Bluetooth Anjeun

Do you know what Gerbang Bluetooth anu sampurna pikeun? Éta cocog pikeun aplikasi kaséhatan anu disambungkeun ku Bluetooth, atanapi aplikasi naon waé anu peryogi konéktipitas sareng Bluetooth. Bluetooth Gateway IoT ngagampangkeun aksés jauh kana rupa-rupa sénsor sareng alat. Hal ieu dilakukeun pikeun tujuan ngawaskeun sareng ngendalikeun pikeun kaséhatan sareng kaséhatan anu sanés. Sababaraha kagunaan penting anu paling penting tina gateway Bluetooth IoT kalebet kasihatan & kasihatan, olahraga & kabugaran, sareng bumi pinter & gedong-gedong.

Dina hal kaséhatan, aplikasi kaséhatan anu nyambung, rasa gateway, maca, sareng ngawaskeun sababaraha rupa alat. Ieu ngabutuhkeun monitor oksimeter sareng monitor glukosa ogé alat-alat anu langkung ageung sapertos mesin dialisis bumi. Di sisi anu sanésna, cara gateway gampang dianggo nalika ngeunaan gedong pinter. Ieu ngalangkungan kadali jarak jauh sareng pamantauan konci panto sareng jandéla sills. Gerbang ogé ilubiung dina aplikasi nomeran suar. Dina tulisan ieu, Fitur, kauntungan, parameter, sareng aplikasi Bluetooth Gateway bakal dibahas.

Gerbang Bluetooth IoT

ESP32 BLE WiFi Gateway Hubs

nRF53832 Bluetooth WiFi Gateways

Kumaha jalanna Bluetooth gateway?

Kanggo Bluetooth Gateway pikeun ngirim inpormasi ka awan tina alat Bluetooth, éta kedah dipasangkeun sareng alat Bluetooth. Sakali pasangan anu leres parantos réngsé, alat Bluetooth sacara otomatis didaptarkeun ku gateway. Éta ngirimkeun data titik akhir alat Bluetooth ka cloud server.

Pikeun éta jalan, éta mimitina kedah nyeken Bluetooth anu sayogi

paranti. Sakali alat parantos kapendak, sadaya struktur data ngeunaan jasa sareng ciri na dicache. Upami Éta ngolah pamundut HTTP pikeun struktur data, kaseueuran pamundut ieu ngabales nganggo data anu parantos di-cache. Di sisi anu sanésna, nalika alat Bluetooth nyungkeun data anu akurat, éta dipulut sacara instan ngalangkungan koneksi ti Gateway Bluetooth kana alat Bluetooth.

Ble Data panarima ku Bluetooth gateway

BLE Panarima Data

Manajemén aset ku Bluetooth gateway

Manajemén asét

Pelacakan tanaga ku gateway Bluetooth

Nyukcruk tanaga

Monitoring lingkungan ku gateway Bluetooth

Pangimeutan lingkungan

Posisi jero rohangan ku gateway Bluetooth

Posisi jero rohangan

Naon gerbang Bluetooth?

Intina, gateway mangrupikeun alat pangumpulan data. Éta dimaksadkeun pikeun jarak jauh atanapi nirkabel ngumpulkeun paket data tina gadget Bluetooth caketna teras mindahkeun éta ka awan ngalangkungan Ethernet.

Jaringan nirkabel Wi-Fi atanapi GSM-portabel. Tina beacon Bluetooth BLE sareng sénsor produk, Gateways nampi data sacara real-time teras ngirimkeunana.

Ku cara ngumpulkeun data sacara akurat, nyayogikeun peringatan kaamanan, nyukcruk, masihan lokasi, sareng nyayogikeun laporan khusus, gateway BLE nguntungkeun sababaraha éntitas.

Kumaha Konpigurasikeun Bluetooth gateway?

Ngamimitian

  • You must use the MokoLora App in order to configure a Gateway from the device.
  • Dina raraga nyetél Gateway atanapi Sensor, a user MUSThave at least one of the following admin settings: Device Admin, Lokasi Website Admin, Admin Grup Eusi atanapi Admin Perusahaan sareng disiapkeun salaku Admin Alat.
  • The Gateway receives data from the Sensor and then the Gateway sends that data to the MokoLora App Account.
  • The Sensor Gateway can only configure to a 2.4 Jaringan Wi-Fi GHz; a 5.0 GHz network will not work. Only a password protected network or a private network can connect to a Bluetooth gateway. Conto jaringan anu teu cocog nyaéta: a guest network with no password or a network which requires accepting user terms and conditions or adding user credentials.

Konpigurasikeun A gateway

Buka Aplikasi MokoLora, go to Sensors.

1. Pilih anu + tombol di katuhu luhur.

2. Pilih BLUETOOTH.

Tambahkeun gateway Bluetooth anu leres
3. Ngagunakeun Bluetooth, éta bakal milari Gerbang. Select the gateway’s MAC address once it appears.
Pilih gateway Bluetooth leres
Sambungkeun ka gateway Bluetooth leres

4. Enter your network credentials then select Next.

Lebetkeun kredensial jaringan teras pilih Salajengna

5. Name the Gateway then select Nyambung. Éta nembongkeun nami gateway urang.

Nami gerbang Bluetooth

6. Sakali éta suksés, Gateway anu énggal dikonpigurasi bakal ditampilkeun dina App sareng Wéb Portal. Upami alamat MAC henteu muncul, nyegerkeun halaman dugi ka nembongan atanapi nyobian mencabut Gateway sareng pasang deui. Sakali sadaya Gateways ngonpigurasi, you are ready to set up sensors.

Ngagunakeun Bluetooth Gateway

Sanaos aya langkung ti hiji telepon sélulér dina hiji kulawarga, teu aya masalah. Wates maksimum anu tiasa dipasangkeun sareng gerbang nyaéta 3 telepon sélulér. Pola cingcin anu béda ditugaskeun pikeun unggal akun supados pangguna tiasa ngabedakeun dering telepon. Fungsi sanésna, sapertos ID panelepon sareng Call waiting, teraskeun operasi normal.

Gerbang Bluetooth anu ngagaduhan palabuhan asup dipilih nalika pangguna nganggo jasa darat. Sakumaha biasa, telepon biasa ngan ukur ngirining tugas dua kali pikeun telepon darat sareng telepon sélulér. Dina hal ieu, pola cincin anu béda diterapkeun pikeun nunjukkeun nomer telepon anu keur disauran. Upami bumi anjeun ngagaduhan jasa sél jerawatan, gateway internét Bluetooth tiasa ditempatkeun dina tempat anu amis. Éta ngamungkinkeun pangguna pikeun nganggo telepon nirkabel nalika ngorondang sareng masih terasrasakeun sinyal anu paling kuat. Maka pangguna tiasa ngamankeun sinyal anu saé, sabab ngaheéat waktos telepon nunda, ngamungkinkeun aranjeunna ngagunakeun menit sabtu minggu sareng sore gratis teuing épéktip.

Nalika mésér Bluetooth LTE Gateway, anjeun kudu tetep sababaraha hal dina pikiran. Kanggo Bluetooth Gateway pikeun pasangan sareng telepon, adaptor Bluetooth propriétari atanapi kabel khusus diperyogikeun. Karugian anu paling penting nyaéta mésér sadaya produk ieu kedah dilakukeun nyalira. Hardware tambahan ieu sanés kabutuhan pikeun modél anu langkung saé. Ogé, jasa darat henteu ditampi ku sadaya gerbang. Maka, disarankeun milih modél anu nganggo port line-in nalika anjeun ngagaduhan jasa darat. Terakhir, éta mangrupakeun sarat pikeun mastikeun gateway Bluetooth nampung sababaraha telepon sélulér.

Mangpaat Bluetooth Gateway

Sababaraha fitur utami sareng manpaat Gateways nyaéta;

  1. Éta Nawarkeun Komunikasi Nirkabel

Bluetooth Gateways ngamungkinkeun komunikasi anu tiasa diaksés antara dua alat tanpa gumantung pisan kana kabel, Kabel USB, atanapi Wi-Fi. Pikeun komunikasi anu khusus-spésifik, Bluetooth Ethernet Gateway memberdayakeun pangguna pikeun ngajantenkeun jaringan komunikasi lokal kalayan épisién. Paling cocog nalika ngahijikeun telepon sareng landline kana jaringan khusus, mempermudah komunikasi anu tiasa diaksés ku telepon sélulér sanés. Kukituna, nalika ngagunakeun aranjeunna, pamaké henteu beurat ngandelkeun jangkauan atanapi panjang hiji titik kontak.

  1. Ngonci sareng Kaamanan

Gerbang Bluetooth nawiskeun sababaraha fitur kaamanan anu tiasa dianggo sakumaha karesepna. Contona, nerapkeun fitur ngonci pisan saderhana. Sandi kedah dilebetkeun pikeun pangguna pikeun ngaksés alat komunikasi Bluetooth. Ieu ngajagi aksés anu teu kahalangan tina komunikasi pangguna.

  1. Biaya-Épéktip

Sadayana IoT nawiskeun téknologi paling hemat sareng universal. Ieu utamina kusabab panggunaan kasaluyuan jangka panjang sareng standarisasi sadunya.

  1. Kacida dipercaya

Téknologi Bluetooth nawiskeun frekuensi adaptif nalika nyiarkeun. Ku sabab kitu, lingkungan sakurilingna mangrupikeun unsur anu paling penting pikeun adaptasi sinyal Bluetooth. Upami dibandingkeun sareng téknologi anu sanés, Téknologi Bluetooth ngagaduhan kakuatan pikeun ngaleutikan noise sareng gangguan. Fitur luncuran frékuénsi ieu cocog pikeun dianggo sabab tiasa ngijinkeun alat pikeun fungsina bahkan di lingkungan anu rame pisan.

Fitur tina MK110 Gerbang Bluetooth

MK110 ESP32 Gateway Colokkeun

MK110 Bluetooth Gateway ngagaduhan fitur sapertos kieu;

  • Diwangun dina modul ESP32, ngadukung BLE& Komunikasi Wi-Fi
  • Jarak scanning maksimal 130min hiji area BukaA
  • Diwangun dina firmware standar MOKO
  • Pangukuran kakuatan
  • API didukung pikeun pamekaran APP
  • Update firmware OTA

Parameter Bluetooth 5.0 gerbang

Kinerja Bluetooth

Chip Utama: Nordic nRF52832

Peran: Panénjo

Kakuatan Sinyal Rx: 0dBm maksimum dina < 0,1% BER

Sensitipitas Rx: -96 dBm @ Bluetooth LE 1Mbps

Anteneu: 1.4dBi FPC Antenna

Rentang Nyeken: Hingga 150m di Area Buka

Kamampuhan Nyeken: 315 Ble Packets Per Second Maximum

Ngaronjatkeun: OTA

Kinerja Wi-Fi

Chip utama: MediaTek MT7688AN

Ram: DDR2 128MB

SPI Flash: 32MB

Modeu Jaringan: Router, Reaperter

Nirkabel: IEEE 802.11b / g / n

Wifi: 1T1R 2.4 GHz kalayan 150 Laju Data Mbps PHY

Ethernet: 1-palabuhan 10/100 FE PHY

Kakuatan Tx: 18dBm

Saluran: 11 saluran

Bandwidth Bandwidth: 20/ 40Mhz

Anteneu: 1.1anténeu dBi FPC

Kisaran: Hingga 130m di daérah terbuka

Kaamanan: Buka / WEP / WPA / WPA2

Ngaronjatkeun: OTA / USB Disk

Sasayogian tanaga

USB mikro: 5V / 1A

DC adaptor: 9V / 1A

Poe: 48V / 1A

Syarat Lingkungan

Suhu Operasional: -20° C nepi ka + 60° C

Kalembaban (henteu kondensasi): 0% ka 95%

Protokol Akses Server: MQTT, HTTP

Aplikasi tina MK110 Bluetooth Gateway

Aplikasi tina MK110 Bluetooth Gateway

Conto Bluetooth 5.0 Gerbang Wi-Fi nyaéta MK110. Éta mangrupikeun gerbang industri IoT anu aman anu nyambatkeun router Wi-Fi ka Bluetooth, Zigbee, atanapi alat Thread. Éta ngagaduhan jarak jauh sakitar 1800 méter dina unggal 125 Kbps. MK110 Wi-Fi Bluetooth Gateway parantos dipasang sareng Crypto Cell kaamanan 310 co-processor anu ngamungkinkeun sebaran masal alat Bluetooth Gateway IoT dina aplikasi Kaséhatan sareng gedong pinter Éta ukuran alit ngajantenkeun tiasa dibabawa.

Éta gampang ngumpulkeun sinyal tina alat BLE anu sayogi ngalangkungan Bluetooth teras unggah paket data ka server MQTT ngalangkungan 2.4GHZ WIFI. Kagunaan utama pikeun MK110 nyaéta manajemén asét, nyukcruk posisi (Posisi lokasi lantera) sareng monitor BLE sensor diantarana. In asset management, éta ngagunakeun téhnik manajemén aset calakan sahingga ngahémat seueur padamelan manual sareng biaya. Pikeun, conto, MK110 tiasa dianggo pikeun ngalacak lokasi pagawé, kagunaan asét sareng prasarana sanés ogé suhu gudang sareng monitoring sareng kontrol kalembaban gudang.

MK110 cocog pikeun manajemén asét. It works together with MOKO Beacons to achieve that. Ku kéngingkeun bungkus sinyal tina sadaya caket dieu BLE 4.2 ka handap, MK110 teras mindahkeun data anu dikumpulkeun kana awan nganggo modus operandi MQTT.

Gampang dipasangna ngajantenkeun anjeun saé pisan sabab tiasa nga-pasang waé dimana waé. Ukuran leutik na ngajadikeun ruang-éfisién sabab ngan ukur ngeusian rohangan anu alit pisan. Alat Bluetooth ka WiFI Gateway ieu ngajantenkeun gampang sareng efisien biaya nalika nyambung ka awan. Kauntungannana gateway Wi-Fi Bluetooth nyaéta ngalaksanakeun pelacak assetb sacara real-time sareng ngawaskeun jauh kalayan usaha minimal. Aya aplikasi mobile pikeun MK110 sareng anjeun tiasa nganggo pikeun ngonpigurasikeun sareng nyetél wates gerbang sareng gancang kéngingkeun data anu diperyogikeun. Upami anjeun milari sumber terbuka Bluetooth sareng gateway Wi-Fi, MK110 mangrupakeun solusi anu cocog pikeun anjeun.

Sababaraha aplikasi anu paling dipikaresep pikeun Bluetooth Gateway nyaéta;

  1. Pamasaran Deukeutna

iBeacons tiasa disebarkeun di toko pikeun ngingetkeun gateway iraha waé klien aya dina kisaran iBeacon. Ieu ngagampangkeun pamasaran caket di toko nalika iBeacons ngirim béja ka alat sélulér konsumen.

  1. Ngawaskeun Lingkungan

Gerbang Bluetooth épéktip pikeun ngawas parameter lingkungan sapertos suhu sareng kalembaban. Sensorna mindahkeun data kana gateway, anu engké tiasa diaksés ngalangkungan méga.

  1. Manajemén Asét

Bluetooth 5 gateway épéktip pikeun perusahaan anu berjuang sareng manajemén asét na. IBeacons alit dina bentuk stiker disimpen dina produk sareng dipasihkeun ka padamel salaku pas. The iBeacons ditempatkeun ngirimkeun posisi anu ayeuna unggal waktos ka gerbang.

Bluetooth 5 gerbang

Bluetooth pastina mangrupikeun IoT kakuatan low pangsaéna kusabab kinerja anu luar biasa ngeunaan konsumsi kakuatan-rendah sareng standarisasi universal. Nanging, the performance requirement of Bluetooth connectors is getting higher each day due to the rising number of connected devices. The Bluetooth gateway connects Bluetooth devices to the central network through the Bluetooth gateway hub. Éta ngadukung Bluetooth 5.0 Téknologi gateway Wi-Fi, dimana henteu aya aplikasi atanapi panggunaan smartphone anu diperyogikeun pikeun sambungan na.

Kunaon Bluetooth 5.0 gateway nyaéta mésér idéal

1. Mangrupikeun tren ngembangkeun téknologi

Grup Minat Khusus Bluetooth (SIG) sacara seragam nangtoskeun sadaya standar téknologi Bluetooth. Maka, unggal pabrik alat Bluetooth kedah nuturkeun standar prosedur SIG nalika sadar kana alat Bluetooth’ patalina. Saatos ninggali Bluetooth 5.1 gerbang, SIG ngaleupaskeun Bluetooth 5.2 gerbang. Milih gateway Bluetooth anu ngadukung hub gateway Bluetooth pangénggalna langkung saé kusabab éta ngabantuan pangguna adaptasi ogé ka pasar na. Ku sabab kitu, nalika mésér alat Bluetooth, parios aplikasi Wi-Fi Bluetooth gateway na sareng alat pikahareupeun’ panerapan.

2. Éta ngadukung data siaran anu ageung

Tina Bluetooth 5.0 kana vérsi pangénggalna, sadayana dukungan 255 bait salaku jumlah maksimum byte siaran. Ieu lumayan ageung dibandingkeun sareng Bluetooth 4.2 anu ngadukung 31 bait salaku jumlah maksimum byte siaran.

3. Bluetooth 5.0 gaduh kagancangan gancang sareng konsumsi kakuatan anu langkung handap

Sadaya alat kakuatan low tujuanana pikeun Bluetooth 5.0 kumargi ngagaduhan jarak transmisi anu opat kali upami dibandingkeun sareng Bluetooth 4.2. Laju transmisi na opat kali sedengkeun kapasitas paket data siaran na gaduh kapasitas dalapan kali langkung seueur tibatan Bluetooth 4.2. This Bluetooth version also has a lower power consumption rate that enables it to respond to all user needs.

4. Éta tiasa nyambung kana sababaraha alat sakaligus

Bluetooth 5.0 tiasa nyambung ka sababaraha alat sakaligus, padahal protokol Bluetooth anu sateuacanna henteu tiasa. Contona, gateway JJ-IS40BX tiasa nyambung nepi 20 paranti babarengan. Éta ogé nyayogikeun langkung seueur dukungan pikeun aplikasi IoT gateway Bluetooth.

Ngobrol sareng Ahli